Hoppning
9 januari 2020 12:57

Unga stjärnor får coachning av Pether Markne

TalangerRidsportförbundet vill satsa på att utveckla unga hopphästar under 2020, och bjuder därför in de hästar som gick till final i Breeders och Scandinavian Open förra året till träningar för Pether Markne.

Unga stjärnor får coachning av Pether Markne
Pether Markne brinner för att utveckla unga hästar. Foto: Roland Thunholm

Genom Ridsportförbundets unghästsatsning 2020 bjuds hästar i åldern 6-8 år, med meriter från fjolårets unghästfinaler, in till träning och coachning av Pether Markne på Flyinge och Strömsholm i mars.

– Det här är ett så bra tillfälle ur många aspekter. Vi får en uppfattning om hur kvalitén är i de här årgångarna på våra svenska hästar. Men vi får också tillfälle att dela med oss av träningsråd och insikt i hästvälfärdsfrågor. För det är en av de viktigaste delarna i unghästutbildning. Frågor som hur mycket träning hästen behöver, läsa hästens reaktion på träning och tävling, avväga med intervaller av återhämtning och bearbetning av inlärningen vill vi dela med oss av, säger Pether Markne till Ridsportförbundet.

Här kan du läsa mer och anmäla dig

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden