Hoppning
28 oktober 2019 06:10

Över 50 tvååringar löshoppade på Eklunda Open

HopptestEklunda Open har blivit ett fenomen i unghästsverige. Löshoppningen av unga hästar lockade hästar från hela Sverige. Högst poäng fick ett sto efter Armitage.

Över 50 tvååringar löshoppade på Eklunda Open
Stoet Qs Made in Heaven blev högst bedömd på Eklunda Open. Foto: Lena Zeiloth

Det var hoppning från morgon till kväll under årets upplaga av Eklunda Open på stuteriet Eklunda utanför Örebro. 54 tvååringar hoppade inför domarna Kaj Rosenlund från Stutteri Ask och hoppryttaren och tränaren Niklas Jonsson.

Högst bedömd blev stoet Qs Made in Heaven (e Armitage-Pessoa VDL-Cardento,  uppf/äg Q Equestrian AB). Tvåa blev Candyman (val e Mr Vain GJ -Airline H -Trofé, uppf/äg Raymond & Anneli Karlsson). Tredjeplatsen gick till Cortina NG (sto e Crusador-Corlensky G-Turban Rose, uppf/äg Pernilla Lundqvist)

191027 Tvåan Eklunda Open Candyman
Tvåan i Eklunda Open, Candyman. Foto: Lena Zeiloth

− Mitt intryck efter dagen är att vi har bra hästar i Sverige, och att folk också vet hur de ska förbereda dem. Alla genomförde hoppningen på ett bra sätt, säger Lena Zeiloth på Eklunda, som arrangerade löshoppningen.

Eklunda Open är en etablerad företeelse och har även fått efterföljare i andra delar av Sverige. Lena Zeiloth har också fått frågan från SWB om att genomföra liknande arrangemang på flera håll, men tackat nej.

− Det här är något vi gör för oss och våra kunder. Men vi får förfrågningar tidigt på året från dem som vill delta, och vi har hästar från både Skåne och Jämtland.

En tanke är också att Eklunda Open ska vara en mötesplats för säljare och köpare.
− Jag vet att några diskuterade köp på plats. Vi får också mycket frågor från utlandet om hästarna, säger Lena Zeiloth.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden