Avelsnyheter
15 oktober 2021 17:09
Ridsportplus

Unghingst såld på elitfölauktionen vidare till tysk premiering

HingstämneFaithful YL, som såldes på elitfölauktionen året innan pandemin, har visats i Tyskland och gått vidare till hingstpremieringen i november. Läs mer här och se trailern från liveauktionen på Flyinge.

Unghingst såld på elitfölauktionen vidare till tysk premiering
Hingstfölet såldes live på Flyinge året innan pandemin gjorde SWB:s elitfölauktion digital (arkivbild). Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

För två år sedan sålde Yvonne Sterntorp Ingvarsson hingstfölet Faithful YL (f-19 e Franklin-Sandro Hit) på SWB:s elitfölauktion. Nu har han visats i Westfalen och gått vidare till hingstpremieringen i november.

Faithful YL blev det årets mesta dyrgrip när han klubbades för 340 000 kronor.
– Det var helt fantastiskt. Jag vågade knappt titta, sa Yvonne Sterntorp Ingvarsson efter auktionen.

Faithful
Faithful YL rörde sig så imponerande att buden bara haglade. Foto: Roland Thunholm

Utmaningen är att få fram explosiva hästar som samtidigt är ridbara. Inställningen är minst lika viktig som gångarterna, enligt Yvonne Sterntorp Ingvarsson.
– Det är klart att jag vill ha bra rörelser och arbetsvilliga hästar. Men jag värderar mentaliteten högt, hästarna får inte vara för ”varma i huvudet”, sa hon till Ridsport i ett reportage efter auktionssuccén.

Till skillnad från dagens digitala elitfölauktioner, som nyligen gick av stapeln, visades Faithful YL live på Flyinge. Här under kan du se trailern.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden