Sverige
28 maj 2020 18:22

Universitetsdjursjukhus stänger akut efter smitta

Resistent bakterieAkut- och operationsintaget på hästkliniken vid Universitetsdjursjukhuset SLU i Uppsala stänger ner med omedelbar verkan på grund av konstaterad MRSA-smitta i lokalerna.

Universitetsdjursjukhus stänger akut efter smitta
Akut- och operationsintaget vid hästkliniken SLU i Uppsala har fått in multiresistenta bakterier i lokalerna som nu stängs för sanering.. Arkvibild: Istock

Kliniken gick under torsdagseftermiddagen ut med informationen via Facebook där man också berättar att en sanering är inledd.

”När saneringen är klar öppnar vi återigen intaget, vi kommunicerar om något ändras. Vår poliklinik har öppet som vanligt”, skriver kliniken på sin Facebooksida.

Hästägare som har haft sin häst inneliggande på kliniken sista tiden kommer att bli kontaktad av kliniken.

MRSA är en multiresistent och därför mycket svårbehandlad bakterie som är mycket ovanlig hos häst i Sverige. Enligt Statens veterinärmedicinska anstalt har ett 40-tal hästar anmälts smittade med bakterien under perioden 2007-2017.

Läs mer om MRSA hos häst här.

Allmän information om MRSA hittar du här.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden