Sverige
3 juni 2020 17:16

Universitetsdjursjukhuset snart färdigsanerat efter smitta

Resistenta bakterierUniversitetsdjursjukhuset SLU i Uppsala börjar bli redo att öppna upp igen efter den akuta nedstängningen av hästklinikens akut- och operationsintag på grund av MRSA-smitta. Saneringsarbetet har pågått för fullt och den preliminära planen är att öppna för akuta fall på fredag eftermiddag igen.

Universitetsdjursjukhuset snart färdigsanerat efter smitta
MRSA är en multiresistent och därför mycket svårbehandlad bakterie som är mycket ovanlig hos häst i Sverige. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Jeanette Flensburg

För knappt en vecka sedan stängde Universitetsdjursjukhuset SLU i Uppsala ner akut- och operationsintaget på hästkliniken med omedelbar verkan på grund av konstaterad MRSA-smitta i lokalerna. Sedan dess har saneringsarbetet pågått för fullt samtidigt som upp samtidigt som uppföljande miljöprover tas där saneringen är klar.

– Vår förhoppning och preliminära plan är att vi kan öppna för akuta fall som inte kräver isolering eller operation på fredagen den 5 juni på eftermiddagen. Isoleringsavdelningar och operationen hoppas vi kunna öppna i början av nästa vecka, berättar Li Hedenström på Universitetsdjursjukhuset SLU.

Läs mer om MRSA hos häst här

Allmän information om MRSA här

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden