Hoppning
10 oktober 2018 08:21

Henrik i rankningens toppliga och jätteklättring av Fredrik

VärldsrankningHenrik von Eckermann klättrar uppåt igen. Nu ligger han på pallplats på den nya världsrankningen.

Henrik i rankningens toppliga och jätteklättring av Fredrik
Henrik von Eckermann, här fotad vid GCT i Rom, ligger på ligans bronsplats. Foto: Stafano Grasso

Den senaste världsrankningen i hoppning har precis kommit. Henrik von Eckermann är fortsatt bästa svensk och han klättrar igen – nu ligger han på tredje plats över världens bäst rankade hoppryttare. Harrie Smolders ligger kvar som etta, men tvåan är ny: VM-trean Steve Guerdat klättrar upp från nionde till andra plats. Snyggaste svenska klättringen står föga förvånande VM-åttan Fredrik Jönsson för. Han började VM som nummer 313 och klättrar spikrakt uppåt, till plats 193.

Peder Fredricson är fortsatt stabil och ligger kvar som sjua i världen. Tredje bästa svensk är Malin Baryard Johnsson som nu är 54:a, 15 pinnhål bättre än sist. Irma Karlsson är kvar på plats 83 och är den fjärde och sista svensken på topp-100. Två svenskar har för tillfället  dalat från topp-100: Evelina Tovek ligger på plats 108 och Douglas Lindelöw är nu på plats 111.
Komplett rankning

Ridsport
Fredrik Jönsson och coola Cold Plays VM-resultat ger ryttaren en skjuts uppåt. Foto: Roland Thunholm

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 115 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-