Hoppning
19 april 09:06

Ägaren till Chromatic BF om en kväll fylld av tårar

Världscupfinalen"Det var en kväll tårar – tårar av glädje och tårar av sorg." Det skriver Kc Brascomb, uppfödaren till Chromatic BF som dog efter att ha blivit trea i torsdagens omgång av årets världscupfinal på sociala medier.

Ägaren till Chromatic BF om en kväll fylld av tårar
Chromatic BF var trea i världscupens andra runda med sin ryttare, amerikanska Jill Humphrey. Foto: FEI/Martin Dokoupil

Chromatic BF (OS val 13 år e Connor-Concept 2, uppf/äg  Branscomb Farms LLC) dog efter prisutdelningen på torsdagskvällen, detta efter att sensationellt blivit trea i andra klassen under den pågående världscupfinalen tillsammans med Jill Humphrey, USA.

Efter prisutdelningen dog han i stallarna, trots en snabb insats av veterinärteam på plats.

”Han kom tillbaka till stallet glad och lugn i sällskap med sin skötare Pepe Rodriguez och Jill. Efter att ha vilat fick han rutinmässigt elektrolyter av teamets veterinär. Efter att ha fått sitt täcke på sig och vara redo för natten började han att skaka och kollapsade sedan,” berättar den 13-åriga valackens uppfödare och ägare på Facebook.

Hästen dog strax efteråt och ägaren betonar att hästen inte led och att det inte var någons ”fel” att han dog. ”Det var en kväll av tårar – glädjetårar och tårar av sorg”.

Hästen ska obduceras.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden