Avelsnyheter
26 november 2017 09:45

Uppskattat 2-årstest här för att stanna

FörberedelseUnder helgen har 2-åriga hästar haft möjlighet att visats vid ett löshoppningsevent hos Stall Karleby. Segrade gjorde Sandokan-dottern Upper Class TT.

Uppskattat 2-årstest här för att stanna
Sandokan-dottern Upper Class TT visar goda kvalitéer och segrade vid 2-årstestet i Falköping. Foto: Haide Westring

Det regionala 2-årstestet är tänkt att ge hästarna mer erfarenhet inför vårens 3-årstest, och initiativet är taget av Helena Holm och Karin Råhnängen.
”Vi ville lysa upp lite i mörkret med ett mingel för hästägare och uppfödare samt ge de unga hästarna en möjlighet att socialträna”, säger Karin Råhnängen i ett pressmeddelande.

Totalt 18 stycken 2-åringar visades i löshoppning hos Stall Karleby och fick omdömen av Magnus Dyrendahl. Det gavs inga poäng men däremot omdöme, samt tips och råd på vad hästägarna kunde träna på inför 3-årstestet.
”Vi har valt att inte ge några poäng eftersom målet var att ha en trevlig tillställning”, säger Helena Holm i pressmeddelandet.

Karin Råhnängen, Helena Holm, domaren Magnus Dyrendahl,Fornboda Gårds Be Royal som är baserad i Stockholm med visaren, Falköpings Linda Nilsson samt Pauline Norlen som var med när den föddes och ansvarar för dess utbildning framöver
Långväga gästen Be Royal (e Radisson VDL-Everest, uppf/äg Fornboda Gård AB) visades av Linda Nilsson. Här syns han med Pauline Norlen som tränar honom, och till vänster syns arrangörerna Karin Råhnängen och Helena Holm samt domaren Magnus Dyrendahl. Foto: Haide Westring

Det var tänkt att 2-årstesetet skulle vara ett event för traktens uppfödare, men tillställningen blev intressant för många fler och det kom hästar både från områdets kranskommuner och en från Stockholm. Responsen från både hästägare och uppfödare var god, och det verkar som eventet kommit för att stanna.

Vinnande häst blev SWB-stoet Upper Class TT, uppfödd av Karin och Ove Råhnängen och ägd av Stina Åhsberg. De tre främsta hästarna blev rangerade och övriga blev likaplacerade. Alla deltagande hästar belönades med rosett, goodiebag och priser.

Resultat regionalt 2-årstest i Falköping 25 november 2017:

1 Upper Class TT SWB sto e Sandokan u Upper-Lady e Lux Z, uppf Karin & Ove Råhnängen, äg Stina Åhsberg
2 Helga af Boestad SWB sto e Radisson VDL u Riantha e Ahorn, uppf Per Ola Svensson, äg Stall Boestad & Patrik Elmersson
3 Centezza Z ZANG sto e Centesimo u Qui-Vive Z e Quasimodo Z, uppf Lina Larsell, äg Ewa & Robert Hallberg

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 114 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden