Hoppning
12 november 17:55
Ridsportplus

Utslagsgivande bana i YRSM-final

SM i hoppningEtt enda ekipage gick igenom alla tre omgångarna i YRSM med noll fel, och därmed blev det ännu ett SM-guld till Philip Svitzer och Alida Nike. Silver och brons bärgades av ryttare från samma klubb. Tvåan Felicia Larsson och trean Josephine Olsson tävlar båda för Nääs Hästsportförening.

Utslagsgivande bana i YRSM-final
Philip Svitzer och Alida Nike tog guld i YRSM. Foto: Pernilla Hägg

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Redan i första omgången kan YRSM i hoppning vara avgjort, eftersom ryttarna där får med sig fel efter placeringsordning, och bara segraren står på noll fel. Så blev det denna gång. Philip Svitzer var felfri och snabbast redan i torsdags, och kunde hålla nollan även i den krävande tredje omgången.

Efteråt berömde han sin häst, Alida Nike (SWB sto f -10 e Ustinov – N-Aldato, uppf Stall Nytorp, äg Lena Svitzer).

− Hon har inte världens bästa kapacitet på den här höjden, men hon har en otrolig energi och är en riktig kämpe, och det gör henne fantastisk, säger Philip Svitzer som tog sitt tredje SM-guld med Alida Nike.

Silvret gick till Felicia Larsson med K&T Debbie Harry.
− Det är bara mitt andra SM på storhäst, och jag är inte toppennöjd med min ridning i dag men jag är jättenöjd med hästen.

− Jag har haft henne sedan hon var sex år och när jag fick henne hade hon bara gått 1,20, så jag har utvecklat henne hela vägen, säger Felicia som nu har Arena Youth Tour på Friends som nästa stora mål.
Felicia bor i Varberg men har sina hästar hos Anna Emanuelsson, som hon också tränar för. Hon tävlar för Nääs Hästsportförening, vilket även bronsmedaljören Josephine Olsson gör.

Felicia Larsson K&t Debbie Harry-1768
Felicia Larsson och K&T Debbie Harry silvermedaljör i YRSM. Foto: Pernilla Hägg
Josephine Olsson All I Got Is U-1695
Josephine Olsson och All I Got Is U tog brons i YRSM. Foto: Pernilla Hägg


− Min häst är världens bästa, han är en riktig gentleman. Vi har inte gjort någon stor tävling sedan utomhus-SM i somras och då gick det inte så bra. Jag hade lite för många nedslag i finalen, så under hösten har vi tränat vidare, säger Josefine som bor i Skåne där hon pluggar och tränar för Henrik Lannér.

− Det var skönt att få revansch i dag efter  i somras, säger Josephine Olsson.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden