Hoppning
9 augusti 17:23

Mathilda och Matilda ligger bra till efter första SM-kvalet

SM i hoppningMatilda Pettersson var både etta och tvåa i seniorernas första SM-kval. Bland unga ryttare var Mathilda Bohlin snabbast av de felfria, och i juniorklassen var Mathilda Hansson en av de felfria i första kvalet, men snabbaste junioren var Linn Arvidsson.

Mathilda och Matilda ligger bra till efter första SM-kvalet
Matilda Pettersson och Head over Hills från en tidigare seger. På onsdagen blev det både seger och andraplats för Matilda. Foto: Roland Thunholm

SM-veckan i hoppning på Sundbyholm startade på allvar under onsdagen, och 47 juniorer tog sig an Peter Lundströms 1,35-bana där bedömningen var A:0.
Snabbast av de elva felfria var Linn Arvidsson och Glenmorangie med Clara Hermelin och Vivendi strax efter, medan Mathilda Hansson och Hello HX blev trea.

För juniorerna var det viktigaste i första starten att hålla nollan, medan den inbördes placeringen mellan de felfria inte har betydelse för fortsättningen.

För unga ryttare och seniorer är det annorlunda. Första omgången går där i bedömning C och segraren får noll fel med sig, medan alla andra får med sig felpoäng i stigande skala, minst till tvåan och högst felpoäng för den med sämst resultat.

Om den som vinner första klassen sedan håller nollan är det ekipaget därmed ohotat och blir svensk mästare.

De unga ryttare som tar sig an fortsättningen med de premisserna är Mathilda Bohlin och Domino van de Zuuthoeve, tätt följd av tvåan Ingemar Hammarström och Nicoline d’Or samt trean Kajsa Björe och Lincourt Luidam. De var några av de felfria på 1,40-banan.

Bland seniorerna, som inledde på en 1,50-bana, var Mathilda Pettersson etta med Head over Hills och tvåa med Chloe F, vilket innebär att hon kommer att behöva välja en av dem till finalen. Trea blev Julia Kringstad Håkansson och Axwell.

Seniorklassen hade 34 startande och i young rider-klassen kom 22 ekipage till start.

Under torsdagen gör ponny- och childrenryttarna sina första starter i SM, och efter de klasserna utses de första svenska mästarna, då SM i inverkansridning avgörs i samband med torsdagens kval.

Resultat
Regler SM seniorer
Regler SM unga ryttare
Regler SM juniorer

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden