Avelsnyheter, Dressyr, Ridsport Play
11 september 2022 13:33
Ridsportplus

UVM-guld till Kjento med världsmästare i sadeln

Unghäst-VMDen svarta hingsten Kjento och regerande världsmästaren Charlotte Fry var oslagbara i 7-åringarnas UVM-final på söndagen. Se segerintervjun här.

UVM-guld till Kjento med världsmästare i sadeln
Kjento och Charlotte Fry flög fram i galoppen, men det var traven som gav maxpoäng. Foto: Pernilla Hägg

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

De vann kvalet och när det var dags för final i holländska Ermelo var det ingen som kunde rå på regerande världsmästaren Charlotte Fry och den svarta hingsten Kjento (KWPN hingst f-15 e Negro-Jazz, uppf A.J. van Os, äg Van Olst Horses), som blev årets unghästvärldsmästare bland de 7-åriga hästarna. Ekipaget slutade på 85,786 procent med en tia för traven och 9,8 poäng för framtidsutsikter. Svagast var skritten som fick en åtta.

Silvret gick till Destello OLD (OLDBG hingst f-15 e Dimaggio-Fuerst Fugger, uppf Stefanie Löhmann, äg Sophie Fabri) och tyska Beatrice Hoffrogge, som red i mål på 83,957 procent med som högst 9,8 poäng för traven. Escamillo (RHLD hingst f-15 e Escolar-Rohdiamant, uppf Gestüt Tenterhof, äg Kimberley Davis-Slous) tog hem bronset med spanjoren Manuel  Dominguez Bernal i sadeln. Ekipaget fick ihop 83,072 procent och blev därmed ett av de tre toppekipagen som red i mål på resultat över 80 finalprocent.

Här får Kjento sin kritik:

Segerintervjun kan du se här:

Bästa svenska ekipage blev tröstfinalsegraren Liberace for U (SWB val f-15 e Dante Weltino OLD-Underworld xx, uppf Ugglarps Gård AB, äg Lövsta Stuteri) och Linnea Cöster, som gick i mål som tolva med 75,258 procent. Svenska Sofie Lexner som red KWPN-stoet Kavira, ägd av Christinelund Dressage, slutade på femtonde plats med 72,279 procent.

Resultatlista UVM-finalen för 7-åringar

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden