Avelsnyheter
24 oktober 05:55

UVM-medaljören Revolution såld

InternationelltDanska unghäststjärnan Revolution, som vann medaljer på UVM och sedan har gjort sig ett namn i avelsvärlden, är såld. Hingsten ska nu gå under portugisisk flagg.

UVM-medaljören Revolution såld
Revolution, här med sin hästskötare Mikkala Krog, är nu såld till Portugal. Foto: Kim C Lundin

Revolution (WESTF hingst f -13, e Rocky Lee-Rouletto, uppf Yasemin Yanik, äg Helgstrand Dressage/Hanni Toosbuy Kasprzak/Søren Grønborg) vann som 5-åring guld på unghäst-VM, riden av danske Andreas Helgstrand.

Året efter, 2019, var hingsten nära att återupprepa bedriften men fick då se sig slagen och nöja sig med silvermedaljen. Därefter har Revolution främst ägnat sig åt avel – det har inte blivit några fler internationella starter men han har tävlat sparsamt upp till Grand Prix på nationell nivå i Danmark.

Idag finns 515 avkommor registrerade i DWB (95 i SWB), och Revolution har gjort bra ifrån sig som avelshingst – han är far till flera godkända hingstar och i Sverige finns bland andra 6-åringarna Buskhagas Ramayana och Vive la Reinne VH, samt hingsten Rosebank VH.

Nu är hingsten såld till företaget MFI Group, sponsor till den portugisiske ryttaren Roberto Brasil, skriver Helgstrand Dressage i ett pressmeddelande.

Se ett inlägg från Revolutions långvariga hästskötare Mikkala Krog här nedan:

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden