Sverige
15 februari 08:56

Vad behöver förändras för att hästskötaryrket ska bli mer hållbart?

StudieSvenska hästföretag söker hästskötare med ljus och lykta samtidigt som allt fler väljer att lämna yrket. Nu görs en studie för att ta reda på hur hästskötaryrket kan bli mer hållbart. Svar från professionella hästskötare sökes.

Vad behöver förändras för att hästskötaryrket ska bli mer hållbart?
Det är allt färre som vill jobba om hästskötare. Foto: Sandra Nordin Johansson

”Hästskötarna är hästindustrins ryggrad med tanke på hur mycket de gör för hästarna och ryttarna. Allt fler väljer dock att lämna sina jobb och ibland branschen helt och hållet. Under 2022 lanserades flera kampanjer och initiativ för att förbättra bilden av hästskötaryrket, höja statusen och förbättra villkoren. Men lyckas man med detta?” 

Det är den övergripande frågan i en stor enkätundersökning som riktas mot professionella hästskötare. Bakom undersökningen står en student vid den holländska yrkeshögskolan Van Hall Larenstein i Leeuwarden. Undersökningen är helt oberoende och består av frågor kring hur det är att arbeta som groom. Syftet med studien är att ta reda på hur hästskötaryrket kan bli mer hållbart. Frågorna besvaras anonymt och enkäten är öppen till och med den 26 februari – följ länken här under.

Länk till enkätundersökningen

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden