Dressyr
30 april 2020 13:43

Valegro II säljs på onlineauktion

VälgörenhetHan beskrivs som en helbror till dressyrlegenden Valegro, med alla förutsättningar för en internationell karriär - han är bara lite mindre, och han har bara ett ben... Valegro II, käpphästversionen av stjärnan med samma namn, säljs nu på onlineauktion där pengarna går till den brittiska sjukvården.

Valegro II säljs på onlineauktion
Carl Hester och Charlotte Dujardin med Valegro och hans "efterträdare", Valegro II. Foto: Dressage Anywhere

På torsdagen låg budet på den talangfulle Valegro II, som tränats av Carl Hester och Charlotte Dujardin, på 1 585 pund – drygt 19 000 kronor. Onlineauktionen pågår dock fram till den 10 maj, så priset lär gå upp.

Dressage Anywhere, som ligger bakom auktionen, skriver att käpphästen är hos Hester och Dujardin för utbildning, men att det nu är dags för honom att få en ny ambitiös ryttare – Valegro II är tyvärr för liten för de båda OS-ryttarna.

Den som har det högsta budet när auktionen avslutas blir inte bara ägare till en käpphäst – tillverkad och donerad av Laurel Designs – som ser ut precis som Valegro, utan får även träffa de två- och fyrbenta stjärnorna på deras gård i brittiska Gloucestershire när corona-restriktionerna tillåter det.

Läs mer om onlineauktionen

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden