Sverige
1 juni 2020 16:38

Välkänd ridsportprofil är död

BortgångUnder tre decennier sände tv-producenten Mats Winqvist ridsport från Falsterbo Horse Show. Dessutom gjorde han en mängd instruktionsfilmer i ridning med en rad kända ryttare. Han avled nyligen i en ålder av 77 år.

Välkänd ridsportprofil är död
Flytten till drömgården i Skåne blev startskottet för Mats Winqvists hästliv. Foto: Roland Thunholm

Mats Winqvist var musikproducent på Sveriges Radio 1968-1979. Han stora hästintresse tog sin början när han flyttade med familjen till en gård i södra Skåne 1979. Tillsammans med sina döttrar, Lotta och Cajsa, producerade han serierna ”I stallet” och ”Hippo”, och snart kom han att successivt ägna sig allt mer åt tv-produktion som hade med hästar och ridsport att göra.

Under inte mindre än 30 år ansvarade han för tv-sändningarna från Falsterbo Horse Show samtidigt som han producerade en rad filmer om Flyinges historia, avelshingstar och nya utbildningar. Han gjorde även utbildningsfilmer i främst hoppning, samt instruktionsfilmer i ridning med bland andra dressyrryttaren Kyra Kyrklund och andra kända ryttare.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden