Sverige
28 maj 2020 10:33

Välkänd skånsk hästprofil är död

DödsfallLotta Rössel arbetade i över 60 år på Malmö Civila Ryttareförening där hon var både ridlärare och kanslist. I helgen avled hon efter en tids sjukdom.

Välkänd skånsk hästprofil är död
Lotta Rössel (i röd jacka), välkänd profil på Malmö Civila Ryttareförening, har avlidit efter en tids sjukdom. Här syns hon tillsammans med arbetskamraten Kris Kringstad för några år sedan. En ponny och en spaniel fanns alltid i närheten av Lotta. Foto: Eva Österlund

Lotta Rössel började sitt ryttarliv och sitt MCR-liv redan när klubben låg i centrala Malmö, det som en gång varit hemmaplan för kronprinsens husarer och som sedan blev en civil ridskola.

Där blev hon en av klubbens mest framgångsrika tävlingsryttare i hoppning. I gamla skrifter och klubbtidningar från tiden kan man läsa hur ”fröken Liselotte Rössel” vann tävling på tävling över alla herrarna. Hästarna var flera. Caravelle och Orbione hette två av dem.

När MCR flyttade ut till Jägersroområdet var hon med från början, med egna hästar och med arbetet på kontoret.

Lotta Rössel hade koll på skötare, elever och medlemmar, liksom på anläggningen vid Jägersro och inte minst på MCR:s sommarridskola i Falsterbo.

Nu missar Lotta Rössel MCR:s flyttning till en ny supermodern anläggning i höst när ”hennes” MCR rivs för att ge plats åt bostadshus.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden