Sverige
19 september 2023 05:55

Var med och namnge ”Hela Sveriges Häst”

NamntävlingFredricson, D'Avicii och Honnör - det är några av namnen som allmänheten tagit fram på tidigare års Hela Sveriges Häst. Nu vill Beridna Högvakten återigen ha in förslag på vad årets upplaga ska heta.

Var med och namnge ”Hela Sveriges Häst”
Så här ser Hela Sveriges Häst 2023 ut. Foto: Beridna Högvakten

I år är Hela Sveriges Häst en 5-årig fuxvalack efter Kannan-Indoctro, uppfödd av Olle Kindberg som tidigare var ordförande i SWB. Hästen har spenderat våren hos Beridna Högvakten, där han nu tränas inför uppgiften som högvaktshäst.

Samtliga hästar födda 2018 på Kavallerikasern har fått namn som börjar på bokstaven J, vilket i stort sett är den enda regeln när man nu efterlyser ett namn till Hela Sveriges Häst 2023.

De två senaste åren har Ikaros och Honnör blivit de vinnande namnen, men 2018 och 2019 var namnen starkt förknippade med aktuella händelser – 2018 års häst fick namnet D´Avicii, som en hyllning till bortgångne artisten Tim Bergling, mest känd som Avicii, och året efter blev det en Fredricson efter främst Peder Fredricson.

Så går det till

Tävlingen Hela Sveriges Häst 2023 består av två delar. Under del I får alla vara med och föreslå vilket namn valacken ska få. Namnet ska börja på bokstaven J. 

Förslag kan lämnas via Beridna Högvaktens sida från den 18 september fram till den 1 oktober. Därefter väljer en jury ut de tio namnförslag som går vidare till del II.

I del II av tävlingen är det medlemmar i föreningen Beridna Högvakten som röstar fram vinnaren bland de tio utvalda namnen. Den röstningen pågår 11-25 oktober.

Läs mer och lämna in ditt namnförslag hos Beridna Högvakten

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden