Världen
19 februari 2021 08:40

Värdstäder för stora mästerskap klara

InternationelltDet blir tyska Hagen som tar hand om årets U25-EM, som kommer att gå av stapeln parallellt med seniorernas EM i september. Dessutom har FEI fattat beslut om en ny mästerskapstävling i hoppning. Den nya tävlingen har ännu så länge inget färdigt namn, men formatet är detsamma som för ungdoms-OS. Värdstad blir tyska Aachen. Läs mer här.

Värdstäder för stora mästerskap klara
Filip Ågren var en av de ryttare som togs ut till ungdoms-OS i Kina 2014. Foto: Roland Thunholm

Nu står det klart att U25-EM i dressyr kommer att äga rum samtidigt som seniorernas EM i tyska Hagen 8-12 september. FEI har även beslutat om en ny ungdomstävling med arbetsnamnet ”FEI Youth Jumping Competition 2022”, som kommer att hållas i Aachen 28 juni-3 juli 2022. Det slutgiltiga namnet är ännu inte bestämt, men formatet kommer att vara samma som för ”Youth Olympic Games”, YOG, det vill säga ungdoms-OS på svenska.

Efter internationella kommitténs beslut att ställa in YOG 2022 i Dakar har FEI sökt möjligheter för att ersätta mästerskapet. Den nya ungdomstävlingen för unga ryttare mellan 14-18 år är svaret på detta. Att de unga ryttarna nu får chansen att tävla i en global miljö betyder mycket för deras motivation att fortsätta inom toppsporten – samtidigt som de olympiska värdegrunderna förs vidare. Det säger FEI:s ordförande Ingmar De Vos i ett pressmeddelande.

Den nya ungdomstävlingen följer alltså samma format som YOG, vilket innebär att 30 ryttare från 30 nationer över sex kontinenter deltar både i kontinentala lag och individuellt. Precis som i fallet med YOG deltar ryttarna på lånade hästar som arrangören tar fram.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden