Hoppning
28 november 2021 15:30

Douglas tar världscuppoäng i Madrid

Världscupen i hoppningEn svensk, Douglas Lindelöw, fanns i startfältet i Madrid, men det räckte långt. Han var en av sex av felfria till omhoppning och slutade femma. Segern gick till Julien Epaillard.

Douglas tar världscuppoäng i Madrid
Douglas Lindelöw och Casquo Blue. Foto: Roland Thunholm

Det blev en femteplats och 12 världscuppoäng Douglas Lindelöw och Casquo Blue som försvarade de svenska färgerna i världscupen i Spaniens huvudstad.

Bara sex ekipage gick till omhoppning och segern gick till Julien Epaillard från Frankrike och Billabong du Roumois.

Douglas fick fyra fel i omhoppningen.

Så här utvecklades tävlingen:

Kl 13.25 Douglas och Casquo Blue blir första ekipaget att sätta nollan efter en runda som ser lekande lätt ut.
Kl 13.50 När halva startfältet har ridit är Douglas fortfarande ensam felfri. Närmast efter är spanjoren Manuel Fernandez Saro med Jarlin de Torres som har 1 tidsfel, vilket även Storbritanniens Jack Whitaker med Haya Loma N har.

Kl 14.07 Den andra och starkare halvan av startfältet är i gång, men ännu ingen mer nolla. Steve Guerdat och Venard de Cerisy såg ut att vara på väg mot felfritt, men fick ett nedslag i slutet av banan.

Kl 14.12 Julien Epaillard från Frankrike och Billabong du Roumois såg till att det blir en omhoppning. Andra nollan efter Douglas.

Kl 14.50 Bara sex ekipage av de 40 startande nollade och gör upp i en omhoppning. Förutom Douglas och Julien Epaillard är det Denis Lynch och GC Chopin’s Bushi, Marcus Ehning och Stargold, Max Kühner och Eic Coriolis des Isles samt David Will och C´Vier.

Kl 15.04 Douglas Lindelöw är först ut i omhoppningen. Det blir en rivning och tiden 43.34.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden