Körning
14 november 2017 06:30

Världscupstart för fyrspannen

Denna vecka drar världscuptävlingarna för fyrspannen igång. Premiären i Stuttgart bjuder på riktiga toppekipage med både regerande VM- och världscupmästare samt en dubbelt nybakad europamästare i startfältet.

Världscupstart för fyrspannen
Nu drar världscupen i körning i gång. Regerande mästaren Boyd Exell står redo att fightas för en ny titel (arkivbild). Foto: Roland Thunholm

I tyska Stuttgart blir det denna vecka säsongspremiär för FEI World Cup Driving, därefter drar en intensiv säsong igång med sju deltävlingar innan finalen i franska Bordeaux i början av februari.

Startfältet i Stuttgart består av sex kuskar, där Boyd Axell, Australien, står som den klarast lysande stjärnan som både regerande världsmästare och världscupmästare. En tuff match väntar dock mot bland annat Ijsbrand Chardon, Nederländerna, som vann dubbla guld vid EM i Göteborg i somras, samt mot världstvåan Chester Weber, USA, EM-tvåan Edouard Simonet, Belgien, franska Benjamin Aillaud och tyske kusken Georg von Stein.

Start och resultatlistor till Stuttgart kommer att finnas här.

Nästa tävlingshelg av världscupen i körning går vecka 48 då det körs två omgångar samma helg – både i Friends Arena och i ungerska Budapest. Fredrik Persson är den enda svenska kusk som deltar i någon av världscupomgångarna. Han har fått ett wild card till tävlingarna i Friends Arena.

FEI World Cup Driving säsongen 2017/2018:

15-19 november Stuttgart, Tyskland
1-3 december Stockholm, Serige
2-3 december Budapest, Ungern
7-10 december Geneve, Schweiz
12-18 december London, Storbritannien
26-30 december Mechelen, Belgien
18-21 januari Leipzig, Tyskland
2-4 fabruari final i Bordeaux, Frankrike

Vilka kuskar som kör vid vilken tävling finns att se här.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden