Dressyr
2 april 11:27

Världsettan håller ett stadigt grepp om förstaplatsen

VärldsrankningJessica von Bredow Werndl ligger fortfarande kvar i topp på dressyrens världsrankning, men några små förändringar har skett i resten av listan.

Världsettan håller ett stadigt grepp om förstaplatsen
Jessica von Bredow Werndl och TSF Dalera BB toppar världsrankningen återigen. Foto: Kim C Lundin

När dressyrens världsrankning uppdateras står det klart att Tysklands Jessica von Bredow Werndl ligger kvar ohotad på tronen ytterligare en månad, precis som hennes TSF Dalera BB toppar listan för högst rankade dressyrhästar.

Det är även Tyskland som får andraplatsen när Isabell Werth tar ett kliv uppåt på listan och blir världstvåa denna månad. Storbritanniens Charlotte Fry halkar därmed ner en plats och är nu världstrea.

Fjärde- och femteplatsen är oförändrad där vi hittar Danmarks Nanna Skodborg Merrald och Storbrittaniens Charlotte Dujardin.

För svensk del är det fortfarande Patrik Kittel som är bästa svensk med sin sjätteplats på världsrankningen. Therese Nilshagen halkar ner från tidigare plats åtta till nuvarande plats 10. Tinne Vilhelmsson Silfvén klättrar uppåt från tidigare plats 35 till nuvarande 30.

Se listan över dressyrryttarnas världsrankning här

Se världsrankningen för dressyrhästar här

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 98 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden