Hoppning
18 maj 2019 05:55

Världsettan och SWB-Bianca spikade schweizarnas Nations Cup-seger

SäsongsstartHögsta ligan av Nations Cup i hoppning har haft Europapremiär. Bäst inledning på 2019 års serie ordnade Schweiz där världsettan Steve Guerdat med Bianca bidrog starkt till segern.

Världsettan och SWB-Bianca spikade schweizarnas Nations Cup-seger
Steve Guerdat och Bianca levererade dubbelt upp för laget. Arkivbild: FEI

Franska La Baule stod värd för 2019 års första Europaomgång av Nations Cup division 1, som är högsta ligan och den liga som Sverige hoppar i. Lagen hoppar fyra omgångar var och svenska truppen får ge sig till tåls till midsommarhelgen.

I premiäromgången gjorde åtta andra lag upp och det blev seger för Schweiz, som hade två av dagens fem dubbelnollande ekipage i laget: Niklaus Rutschi med Cardano CH och världscupfinalvinnaren/världsettan Steve Guerdat med sin VM-medaljör Albfuehrens Bianca (SWB, sto f 2006, e Balou du Rouet-Cardento, uppf Skattagård AB). I laget hoppade också Paul Estermann med Lord Pepsi och Bryan Balsinger med Clouzot de Lassus. Steve Guerdat och Bianca var sist ut och genom deras andra felfria runda för dagen säkrades segern utan omhoppning.

Schweiz tog segern på totalt fyra fel efter två omgångar. Blott ett fel efter landade Belgien och trea på åtta fel blev Frankrike. De sju bästa lagen av de tio i serien kommer att hoppa världsfinalen i Barcelona första helgen i oktober.

Resultat

Niklaus Rutschi Of Switzerland On Cardano Ch
Även Niklaus Rutschi med Cardano CH var dubbelt felfri för vinnarlaget. Foto: FEI

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden