Hoppning
23 juni 18:05

Världsettan placerad i femstjärnig GP över 1,60-hinder

RotterdamHan såg ut att satsa allt han hade, men ibland kan även en världsetta och regerande världsmästare göra en felsatsning. Det räckte dock till placering för Henrik von Eckermann när meetinget i Rotterdam avslutades på söndagen.

Världsettan placerad i femstjärnig GP över 1,60-hinder
Det var full satsning som gällde i omhoppningen för det svenska ekipaget. Foto: Kim C Lundin

Henrik von Eckermann och Iliana (KWPN sto f -13 e Cardento-Gentleman, uppf J.A.M. Bocken, äg Dufour Stables AG), ett av ekipagen i det svenska laget som tog EM-guld förra året, hade den otacksamma uppgiften att gå ut först i omhoppningen i nederländska Rotterdam.

Ekipaget satte upp ordentlig fart redan från början och plockade bort galoppsprång mellan första och andra hindret. Det var dock en satsning som inte höll då det blev ett nedslag. Resten av omhoppningsbanan var inget problem och det smidiga stoet galopperade på fint. Det blev 4 fel i omhoppningen och räckte till slut till en elfteplacering.

Totalt var det 50 ekipage på startlistan i den femstjärniga Grand Prix-hoppningen, bland dem Peder Fredricson och SV Vroom de la Pomme Z som fick tre nedslag i en runda där valacken blandade och gav mellan fina språng och de som inte var riktigt lika bra.

Rolf-Göran Bengtsson kom in med Zuccero HV som strålade av kraft men slutade på 4 fel i grundomgången.

Hemmanationens Marc Houtzager tog hem segern tillsammans med Sterrehof’s Dante efter en spännande omhoppning mellan 15 ekipage.

GP-hoppningen avslutade midsommarveckans meeting som har innehållit både hoppningens League of Nations och dressyrens Nations Cup.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden