Dressyr
26 april 2023 11:06

Världsettan siktar mot OS: ”Viktigt att hålla honom positiv”

StjärnduoJust nu oslagbara brittiska Charlotte Fry och hennes stjärnhingst Glamourdale har tagit sikte på OS i Paris. "Den stora utmaningen handlar om att hålla Glamourdale positiv", säger världsettan om utgångspunkten för tävlingsschemat.

Världsettan siktar mot OS: ”Viktigt att hålla honom positiv”
Charlotte Fry och Glamourdale tog publiken med storm vid VM i Herning. Foto: Roland Thunholm

Världsmästarekipaget Charlotte Fry och den svarta stjärnhingsten Glamourdale fortsätter att dominera på den internationella tävlingsscenen. Duon har ställt upp i två stortävlingar hittills i år och vunnit allt. I franska Fontainebleau fick publiken i helgen njuta av en kür som domarna belönade med 89,360 procent. Dagen innan segrade ekipaget i Grand Prixen på 79,935 procent, nära fem procentenheter före tvåan Dorothee SchneiderFirst Romance.

– Glamourdale visade fin form redan i Grand Prixen, även om det blev några små misstag. Han var väldigt het och entusiastisk. Jag satsade på att göra något riktigt bra och det känns som att det blev så, sa Charlotte Fry i segerintervjun efter ritten.

– Jag hade en fantastisk känsla, han var fortfarande väldigt positiv och njöt av hela programmet. Allt gick enligt plan, utan misstag. Jag tror att det var vår bästa prestation någonsin. Helt ärligt tror jag inte att han kunde ha gjort det bättre, sa hon om årets utomhusdebut.

Glamourdale styr

Längre fram väntar det stora målet för världsettan och hennes Glamourdale.
– OS i Paris 2024 är förstås vårt främsta mål, och vi tar det ett steg i taget. Den stora utmaningen handlar om att hålla Glamourdale positiv, att han är nöjd med att komma ut och tävla och att han gillar sitt jobb som tävlingshäst, säger Charlotte Fry till Horsesport.

– Han sätter rytmen och tävlingsschemat anpassas efter hans behov. Han är inte den typen av häst som behöver tävla så mycket – han gillar att tävla och gör alltid sitt bästa. Vi försöker bara se till så att han fortsätter tro på sig själv.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden