Dressyr
9 mars 2023 14:29

Möjligt mästarmöte för dressyrens giganter

InternationelltDe har hittills inte gjort upp på dressyrbanan, men under världscupfinalen i Omaha i april kan det äntligen bli ett mästerligt möte mellan världsmästaren Glamourdale och världsettan TSF Dalera BB.

Möjligt mästarmöte för dressyrens giganter
Ett mästarmöte väntar i Omaha, om Glamourdale och TSF Dalera BB kommer till start. Foto: FEI/Leanjo de Koster/Roland Thunholm

Det är Dressage-News som noterat att regerande världsmästaren Charlotte Fry anmält Glamourdale till den sista världscupdeltävlingen i ‘s-Hertogenbosch i helgen, vilket innebär att brittiskan har en möjlighet att ta sig till finalen i Omaha i början av april.

Ekipaget har gjort en start i världscupen, med seger på hemmaplan i december, men som tolva i den västeuropeiska ligan är hon i dagsläget dock inte med i finalfältet – det är de nio främsta som får starta i Omaha, men förhoppning finns om att ekipaget ska samla på sig tillräckligt med poäng i helgen.

En som redan är klar för finalen är den regerande mästaren Jessica von Bredow-Werndl och hennes TSF Dalera BB, som gjort två starter i världscupen i år – i Lyon och Basel – med idel segrar i bagaget. Tyskan var mammaledig när Charlotte Fry och Glamourdale red hem VM-medaljer i Herning i somras.

Kürrekordet för Charlotte och Glamourdale ligger på 90,99 procent, vilket de lyckades med i London i december, medan Jessica och Dalera hittills är strået vassare med sina 91,73 procent vid OS i Tokyo.

Totalt gör 18 dressyrryttare upp i världscupfinalen, nio av dem – utöver regerande mästaren – kommer från den västeuropeiska ligan, tre från den nordamerikanska ligan, två från den centraleuropeiska ligan och så ytterligare tre ryttare från mindre ligor och nationer som inte deltar i ligor, samt FEI:s wild card.

Världscupfinalen i Omaha avgörs med en inledande Grand Prix den 5 april, och avslutas med kür den 7 april.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden