Fälttävlan
16 juni 05:44

Världsettan stryker sin guldmedaljör i Tokyo från OS-listan

InternationelltVi kommer inte att få se brittiske världsettan Oliver Townend och den häst han tog lagguld med vid OS i Tokyo i Paris.

Världsettan stryker sin guldmedaljör i Tokyo från OS-listan
Världsettan Oliver Townend, Storbritannien, springer upp med Ballaghmor Class vid VM 2022. Foto: FEI/Richard Juilliart

Det var tidigare i veckan som brittiska medier berättade att Oliver Townend har valt att stryka sin stjärna Ballaghmor Class (ISH val f -07 e Courage II-Kilderry Place, uppf Noel Hickey, äg K Shuter, A Hislop och V Ryan).

Ekipaget ingick i det brittiska lag som tog guld vid OS i Tokyo 2021 och har vunnit de femstjärniga tävlingarna i Burghley och Kentucky och varit tvåa i Badminton.

Anledning ska vara ett mindre bakslag halvvägs in i årets förberedelser för Paris, och nu känner teamet att det inte är rimligt att genomföra en satsning mot OS i Paris. I stället tar de sikte på de femstjärniga tävlingarna i höst.

Oliver Townend är också nominerad med Cooley Rosalent, UVM-tvåa 2020 och vinnare av Kentuckys femstjärniga klassiker i april.

Britterna har, precis som svenskarna, helgens tävlingar i tyska Luhmühlen som sista uttagningstävling.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden