Dressyr
27 november 2021 13:13

Världsettan vann Grand Prix – Patriks nya häst imponerade

SIHS21Det började lite överilat men sedan visade Jessica von Bredow-Werndl och TSF Dalera sin storhet genom att vinna lördagens Grand Prix. Bästa svensk blev Patrik Kittel med sin nya stjärna.

Världsettan vann Grand Prix – Patriks nya häst imponerade
Patrik Kittel och 8-årige Touchdown fick 76,957 procent. Foto: Roland Thunholm

I början av startfältet imponerade Finlands Henri Ruoste och Kontestro DB, vars styrkor är piaff och passage. Ekipaget ledde länge med sina 77,152 procent, men landade slutligen på en tredjeplats.

Direkt efter Ruoste kom Patrik Kittel som gjorde sin tredje Grand Prix-start med 8-åriga Touchdown, och det med den äran. Resultatet blev 76,957 procent och en fjärdeplats till slut.
– Jag kan inte se några svagheter hos ekipaget, sade SVT:s kommentator Gunilla Byström.

Dinja van Liere från Nederländerna inledde med höga procent men men mitt i en piaff skyggade Hermes och flög iväg åt vänster, vilket drog ner poängen.

Nyinsatta reserven, Jennie Larsson och Zircoon Springflower, fick några missar i programmet och slutade på 69,217 procent.

Trion i slutet av startfältet skulle komma att avgöra klassen. Först var det världstvåan Cathrine Dufour och Bohemian som bjöd på ett jämnt och fint program med mjuka övergångar och belönades med 79,196 procent, vilket räckte till andraplatsen.

Därefter kom världsettan Jessica Von Bredow-Werndl och Tsf Dalera BB, (Trak, sto f-07 e  Easy Game – Handryk, uppf Fass, Silke, äg Béatrice A. Buerchler-Keller) som var lite på tårna i början men snabbt höjde sig och fick både 9 och 10 i betyg för piaff och övergångar piaff-passage.

Slutresultatet blev 83,435 procent, och det kunde sista ekipaget ut Therese Nilshagen och Dante Weltino OLD inte matcha, eftersom Therese fick kämpa för att hålla hingstens fokus när han blev störd av gnäggningar utifrån.
Ekipaget avslutade på 75,587 procent.

Alla ekipage startar också i morgondagens GP kür.

Resultat Grand Prix

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden