Dressyr
14 oktober 2021 14:43

Halva startfältet klart till Top 10-dressyren

SIHS 2021Isabell Werth får nu sällskap av ytterligare fyra ryttare till Top 10-dressyren under Sweden International Horse Show - två hemmahopp, en titelförsvarare och åttan på världsrankningen.

Halva startfältet klart till Top 10-dressyren
Cathrine Dufour och Atterupgaards Cassidy senast det begav sig i Friends Arena, 2019. Foto: Roland Thunholm

Isabell Werth var första ryttare att bli klar för Saab Top 10 Dressage i Friends Arena i november. Att Patrik Kittel gör sin tränare sällskap till Sweden International Horse Show är ingen överraskning, då han är dressyransvarig på tävlingarna och en av initiativtagarna till klassen.

Therese Nilshagen blir andra hemmaryttaren som kommer, och hon möter motstånd från världstvåan och titelförsvararen från 2019, Cathrine Dufour. Danskan har dessutom med sig sin landsmaninna Carina Cassöe Krüth, åtta på världsrankningen.

– Det är kul att se hur vi får medaljörer på löpande band till Friends Arena i höst! Jag själv ser mycket fram emot kampen mellan Sverige och Danmark – det blir spännande, säger Patrik Kittel i ett pressmeddelande.

Halva startfältet återstår

Top 10 Dressage rids i Grand Prix på lördagen den 27 november och avslutas med en Grand Prix Kür på söndagen den 28 november. Totalt deltar tio ekipage och vilka de återstående fem ryttarna blir ska enligt arrangören presenteras inom kort.

Sweden International Horse Show arrangeras på Friends Arena den 25-28 november.

Program Sweden International Horse Show

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden