Dressyr
23 september 2021 14:54

Vinnarekipage tillbaka i Friends Arena

SIHS 2021Under tre år var de ohotade segrare i Saab Top 10 Dressage-finalen - nu kommer Isabell Werth tillbaka till Friends Arena och Sweden International Horse Show med sin Weihegold.

Vinnarekipage tillbaka i Friends Arena
Isabell Werth och Weihegold när de vann i Friends Arena 2018. Foto: Roland Thunholm

Mellan 2016-2018 var det ingen som rådde på tyska Isabell Werth och hennes Weihegold OLD i Friends Arena. 2019 fick de dock vika sig för danska Cathrine Dufour, och nu gör ekipaget ett nytt försök – för sista gången, då det 16-åriga stoet ska pensioneras nästa år.

– Startfältet i år kommer, som alla andra år, vara i absolut toppklass! Vi kommer ha guldmedaljörer, världsstjärnor och hästar i världsklass. Många är sugna på att rida inför vår fantastiska publik igen och årets tävling kommer att bli något alldeles extra, säger Patrik Kittel, initiativtagare till Saab Top 10 Dressage och dressyransvarig på SIHS, i ett pressmeddelande.

Saab Top 10 Dressage Final avgörs under Sweden International Horse Show, med en Grand Prix på lördagen den 27 november och Grand Prix Kür på söndagen den 28 november.

Program för Sweden International Horse Show

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden