Dressyr
15 september 2021 12:43

Isabell Werth lägger stövlarna på hyllan: ”Paris är ett vägskäl”

Nya vägarEn av världens främsta ryttare någonsin gör sig redo att lämna tävlingsscenen. Dressyrstjärnan Isabell Werth ämnar dra sig tillbaka efter OS i Paris.

Isabell Werth lägger stövlarna på hyllan: ”Paris är ett vägskäl”
Drottningen av dressyr gör sig redo för ett liv vid sidan av tävlingsbanorna. Foto: FEI/Shannon Brinkman

Isabell Werth berättade i veckan att hon ämnar dra sig tillbaka efter OS i Paris 2024. Det var den tyska nyhetsbyrån DPA som fångade upp nyheten i en intervju med den tyska dressyrstjärnan i samband med EM i Hagen. Det rapporterar Eurodressage.

Isabell Werth är den mest framgångsrika ryttaren i historien. Karriären tog sin början när hon 1989 vann EM-guld i lag i Frankrike med Weingart. Hennes medaljsamling innehåller inte mindre än 37 guld, varav sju på OS, nio på VM och 21 på EM.

Medan hennes största rival, holländska Anky van Grunsven, lade stövlarna på hyllan redan 2012, har Isabell Werth fortsatt vidare mot nya framgångar – nu senast med lagguld och individuellt silver på OS i Tokyo och EM-silver i GP Specialen i Hagen.

Isabell Werth har inte tidigare pratat om att dra sig tillbaka, men i intervjun med DPA indikerar hon att slutet på tävlingskarriären inte är långt borta.

– Paris är ett vägskäl, säger den 52-åriga världsstjärnan till DPA.
– Om det sker 2024 eller 2025 beror på.

Förhoppningen är att fortsätta som tränare och satsa mot större uppgifter med ryttarna i det egna teamet.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden