Hoppning
11 februari 08:05

Världsmästarekipage 1,50-vinnare

NationelltDet blev ett av ekipagen i det svenska världsmästarlaget som hoppade hem högsta klassen under det pågående meetinget i Borås på fredagens kväll.

Världsmästarekipage 1,50-vinnare
Jens Fredricson och Markan Cosmopolit visade världsmästarklass i Borås. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Roland Thunholm

Det var Flyinge Hästsportklubbs Jens Fredricson och Markan Cosmopolit (SWB val f 2011 e Cohiba 1198-Calido, uppf  Interbreed AB, äg Strömsholms Marketenteri) som vann den 32 ekipage stora 1,50-hoppningen på fredagen.

Ekipaget, som ingick i det svenska guldlaget på VM 2022, stod för en av 13 nollor i klassen som var en tidshoppning. Segertiden var drygt 1,3 sekunder snabbare än tvåans, Matilda Pettersson/Chloe F.

Tidigare under meetinget hos Borås Fältrittklubb har Niklas Arvidsson/Hotmail och Andre Brandt/Helios vunnit varsin 1,45-klass.

Tävlingarna hos Borås Fältrittklubb fortsätter med bland annat Sista chansen i Arena Youth Tour.

Läs mer om Borås Grand Prix och allt som står på spel där.

Start- och resultatlistor

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden