Nyheter
21 juli 2021 15:04

Veterinär Björn Nolting har avlidit i en flygkrasch

DödsfallBjörn Nolting, före detta landslagsveterinären i Tyskland, har avlidit i en flygkrasch i Schweiz.

Veterinär Björn Nolting har avlidit i en flygkrasch
Veterinär Björn Nolting har gått bort. Arkivbild. Foto: Roland Thunholm

Veterinär Björn Nolting var på semester i Schweiz och flög sitt plan i ett bergsområde i söndags.. Men klockan 16,30 såg flygledarna i Zürich att hans plan försvann från radarn. Det uppger Eurodressage,

Eftersom området var så otillgängligt var räddningstjänsten tvungna att ta sig till nedslagssplatsen till fots, men bara för att hitta en livlös kropp.

60-åriga Björn Nolting var särskilt känd för skicklighet inom ortopedi och kirurgi. Han var landslagsveterinär för Tyskland under 19 år. Han var med och startade kliniken Brunmåla utanför Stockholm, där han fortfarande var verksam.

På det Pferd-aktuell.de kommenterar Dennis Peiler, vd för tyska kommittén för OS i ridsport, så här: ”Vi är djupt drabbade och chockade över den här nyheten. Våra tankar är med de efterlevande. Vi önskar särskilt hans partner mycket styrka under denna svåra tid. Dr. Nolting var en  högt värderad lagveterinär som hade hand om många topphästar. De aktiva  visade alltid stort förtroende för honom och han fick ett mycket högt rykte bland dem”.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden