Hoppning
11 juli 2022 15:23
Ridsportplus

”Vi höll oss i bänken när Emma hoppade”

FHS 2022När Emma Odervall kommer ut från banan blir hon omringad av familjen och hästens uppfödare. ”Vi höll oss i bänken när Emma hoppade”, berättar uppfödaren Eva Pettersson.

”Vi höll oss i bänken när Emma hoppade”
Emma Odervall och BE Azorena var felfria i 5-åringarnas semifinal. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

De har levererat hästar till flera kända ryttare i både hoppning och dressyr, Eva och Bo Pettersson från Öland, men nu har de kommit till Falsterbo för första gången.

Orsaken är BE Azorena (SWB, sto, f-16 e Heartbeat-Ragazzo) som de fortfarande äger och som startar i 5-årsfinalen i hoppning.

− Det är första uppfödningen vi behåller, och det är första gången vi är på Falsterbo, men vi har haft hästar här, säger Bo och berättar att flera av deras hästar  också gått på hopphästauktionen för 3-åriga hästar, däribland Afrika som tävlas av Erik Dahnelius.

Hemma i Köpingsvik finns ett tiotal ston, såväl hopp- som dressyrstammade.

Hästägarna
Uppfödarna Bo och Eva Pettersson kom till Falsterbo för första gången för att se Emma Odervall rida deras häst. Foto: Anna Nyberg
Familjen Runt Emma
Emma Odervall med sambon Bakir och barnen Maja och Nellie. Foto: Anna Nyberg

BE Azorena fick föl för två år sedan, och har sedan varit hos Emma Odervall som bor i Karlshamn och arbetar heltid med hästar.
− Emma är handplockad. Vi fick tips om att det fanns en bra ryttare i Karlshamn, och det stämde, säger Bo och berättar att det inte finns någon tydlig plan med Azorena.

− Hon är inte till salu, men vi har en dotter som rider och kanske tar över henne sedan. Men efter det här kanske jag flyttar hem till Emma, och sitter där och tittar när hon rider på hästen, säger Bo som är riktigt uppspelt efter ekipagets felfria inledning.

− Nu kan vi slappna av och ta in Falsterbo. Hittills har vi hållit i oss i bänken så att vi inte skulle ramla av den, säger Eva.

Bra med inbjudande bana i tittig omgivning

Emma Odervall har med sig sambo och två barn till Falsterbo. Och så hästen.
− Det viktiga är hästarna får bra upplevelse när de är här. Banan var inbjudande och trevlig, och inte svår. Och det är bra, eftersom det ligger så många svårigheter i att bara vara här, där det finns mycket som är tittigt.

Att Falsterbo finns är viktigt för hela hästsektorn, menar Emma.
− Falsterbo är ett skyltfönster. Sverige är ju ganska stort, så vi träffas inte så ofta. Och med unghästar åker man mest till tävlingar i närområdet, så det är här alla ses.
− Det är bra att vi alla träffas, ryttare, uppfödare och ägare, och jag har verkligen saknat detta. Det är också motiverande att se de andra ryttarna. Det ger en energiboost inför hösten, säger Emma Odervall.

Resultat från 5-åringarnas semifinal

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden