Nyheter
8 april 2018 16:47

Vinnande milstolpe för Anna och Qutie – trestjärnig seger i Strzegom

SegerDe höll i ledningen från start till mål. Med en prickfri banhoppning säkrade Anna Freskgård och Box Qutie sin första trestjärniga seger, lagom tills aprilvädret visade sig från sämsta sida.

Vinnande milstolpe för Anna och Qutie – trestjärnig seger i Strzegom
Seger till Anna och Qutie. Foto: Lisa Karlström Wåhlander.

Anna Freskgård och Box Qutie (SWB, sto, f 2006, e Quite Easy-Little Boy, uppf/äg Therese Örup) nådde en ny milstolpe i dag i sin karriär när de vann CIC3* i Strzegom, som dessutom var deras internationella säsongspremiär.

De tog ledningen redan i dressyren på mer än 70 procent. Deras 29,2 straff höll de igenom terrängen där de var helt prickfria inom tiden. I banhoppningen var det en pigg och glad Qutie som tog sig an hinder efter hinder. Ekipaget är 1,50-kvalat och var ett av få som avslutade EM med felfri banhoppning, och dagens slutspurt mot segern såg Qutie ut att göra enkelt med god hjälp av sin ryttare – felfritt i mål och Anna kunde höja näven i luften i en klassisk segergest.

– Hon är normalt en mycket god hoppare, men man får ta med sig att hon inte galopperat så här tufft nu på länge, sa Anna i går till Ridsport inför dagens avgörande moment (läs hela intervjun här).
Nog fanns det gott om krut kvar, både under och efter banhoppningen. Medan nationalsången spelades, ackompanjerat av regn, bjöd Qutie på några luftkonster. Hon lugnades snart av Anna på ryggen och sambon William Nilson Fryer som höll i grimskaftet tills Qutie äntligen fick ge sig av i ett välförtjänt ärevarv.

I CIC2* blev det en svensk placering genom Sandra Gustafsson och Kvadrat. De kom fyra på dressyrstraffet 31,3.

Se Anna och Quties terräng här (klippet startar just när ekipaget sätter igång):

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden