Fälttävlan
7 april 2018 19:32

Toppad årsdebut: Anna och Qutie leder inför avgörandet

I toppAnna Freskgård och Box Qutie är kvar i den trestjärniga täten efter dagens helt prickfria terräng i Strzegom.
– Det kändes väldigt lätt för henne där ute idag, ingen tvekan någonstans, säger Anna.

Toppad årsdebut: Anna och Qutie leder inför avgörandet
Susade fram. År 2018 började fint för ekipaget. Foto: Lisa Karlström Wåhlander.

CIC3*-klassen i Strzegom har bara en svensk deltagare, men det räcker likväl för blågul ledning inför den avgörande banhoppningen. Landslagsekipaget Anna Freskgård och Box Qutie (SWB, sto, f 2006, e Quite Easy-Little Boy, uppf/äg Therese Örup) följde upp sin finfina dressyr med en helt felfri terräng och ligger kvar i täten på 29,2 straff.
– Förhållandena här har varit optimala, bra underlag och bra luft, meddelar en nöjd Anna från Polen.

Hon berättar vidare att den långa vintern inte har gett de mest optimala förutsättningarna inför säsongen och att Qutie, utöver den enstjärniga klassen som de nyligen vann i Tågarp, inte har gått terräng sedan EM i augusti. Likväl är toppformen på plats.
– Det kändes väldigt lätt för henne där ute idag, ingen tvekan någonstans. Hon var minst sagt glad över att vara tillbaka på banan. Tävlingen så här långt är ett kvitto på att vinterns träning har gett de resultat vi önskat.

I dag väntar lite vila och grönt gräs för Quite, och i morgon är det den avgörande banhoppningen. Ekipaget var ett av få som avslutade EM felfritt i just banhoppningen.
– Hon är normalt en mycket god hoppare, men man får ta med sig att hon inte galopperat så här tufft nu på länge. Vi får se vad morgondagen har att bjuda på, men vi ska absolut göra vårt allra bästa. Alla runt Qutie är oerhört glada över hur fint hon har jobbat så här långt.

I CIC2* red andra Gustafsson och Kvadrat upp sig till sjätte plats med felfri terräng.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden