Fälttävlan
19 april 06:20

Vinnarhästen struken från Badminton: ”Hjärtekrossande”

Skada"En barndomsdröm", sa Laura Collett efter fjolårets seger i Badminton med sin OS-guldhäst London 52. Nu har hon tvingats stryka sin stjärna med bara ett par veckor kvar till den prestigefyllda tävlingen.

Vinnarhästen struken från Badminton: ”Hjärtekrossande”
Guldekipaget från OS, Laura Collett och London 52, vann Badminton i fjol. Foto: Badminton Horse Trials

Fjolårets vinnarekipage i Badminton kommer inte få chansen att försvara den prestigefyllda titeln i maj. ”Jag är så ledsen över att berätta att jag har strukit London 52 från årets Badminton”, skriver olympiska mästaren Laura Collett om sin guldhäst i sociala medier. Anledningen är att valacken lyckats slå sig själv på hoven.

Tack vare specialskor är han nu fräsch och tillbaka i jobb, men han har missat alla sina förberedande rundor, berättar Laura Collett vidare. ”Efter många sömnlösa nätter har jag kommit fram till att det inte var menat att vi skulle rida i år.”

”Det är ett hjärtekrossande beslut”, skriver den brittiska fälttävlansryttaren, ”men det viktigaste är att han är okej och nu tar vi istället sikte på Luhmühlen”. Se hela Instagraminlägget här under.

”Förhoppningsvis kan Dacapo upprepa vad London 52 gjorde förra året”, skriver Laura Collett. Dacapo ledde från start till mål när ekipaget nyligen tog hem segern i den korta fyrstjärniga klassen i Burnham.

Badminton Horse Trials äger rum den 4-8 maj.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden