Körning
21 oktober 2020 10:06

VM i sportkörning är igång – fyra svenska kuskar startar

VM i PauFyra svenska kuskar är på plats när VM i sportkörning drar igång i franska Pau under onsdagen. Laget är uttaget och först väntar dressyren. Svenskarna är taggade – missa inte intervjun med kuskgroomen Ester Fagerlind här.

VM i sportkörning är igång – fyra svenska kuskar startar
Ester Fagerlind siktar högt nästa år. Foto: Karolina Swärdh

Få internationella mästerskap har blivit av under 2020 – ett av dem är enbets-VM som avgörs i franska Pau den 21-25 oktober. Fyra svenska kuskar är på plats och hästbesiktningen gick galant under tisdagen. Johan Herner, Thomas Sjöberg och Lena Elander kör för det svenska laget medan Camilla Lind tävlar individuellt.

Camilla Lind är först ut av svenskarna i dressyren, som utgör startskottet för världsmästerskapet under onsdagen. Senast det blev en medalj för Sverige var 2006 då det både blev individuellt silver för Cecilia Qvarnström och lagsilver i Italien. Svenskarna är taggade till tusen – se intervjun här under med Ester Fagerlind. Hon är en av Sveriges bästa unga kuskar och i Pau är hon med som dressyr- och precisionsgroom samt hästskötare åt Johan Herner.

Samtidigt med enbets-VM rider också Anna Freskgård femstjärnig fälttävlan, CCI5*, i franska Pau.

Start- och resultatlistor enbets-VM.

Start- och resultatlistor fälttävlan.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 90 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden