Hoppning
23 februari 2018 09:54

Vrieling hade snabbaste 7-åringen

GHSLövsta Future Challenge innebär en chans att visa upp fjolårets begåvade 6-åringar mot deras internationella konkurrenter. Det blev holländsk seger men Niklas Arvidsson och Conficence CC hade häng på segern.

Vrieling hade snabbaste 7-åringen
Segrande Fiumicino Van De Kalevallei med proffspiloten Jur Vrieling Foto: Roland Thunholm

De svenska sexåringarna kvalade på hösten 2017 till finalen på GHS vid två tillfällen under hösten; Norrköping Horse Show Autumn och Breeders Trophy på Flyinge. Tio svenska nyblivna sjuåringar får i Göteborg möta tio inbjudna internationella sjuåringar. Det är ett sätt att låta de unga hästarna få rutin på en internationell arena och att matcha svenska hästar mot utländska av samma årgång. Nytt för i år är att det finns en elfte biljett för de unga hästarna till Gothenburg Horse Show som går till den hingst som vinner SWB Stallion Trophy. Den biljetten gick till Gamelus R och Peder Fredricson som tyvärr fått lämna återbud.

Uppvärmningsklassen, den första av två innan söndagens final, gick i två faser på 1,30-höjd mot klockan på Peter Lundströms bana över totalt elva hinder och tolv språng.

Henrik Tapper inledde felfritt med den SWB-registrerade Casall-sonen Ariso undan uppfödaren Viktoria Krantz Toccas tidigare tävlingssto Osira efter Contender.

180223 Henrik Tapper Ariso Rt A74q0013
Henrik Tapper med Aliso Foto: Roland Thunholm

Första verkligt internationella ekipaget var Harrie Smolders på stoet Empress EH Z  (BWP f -11 e Emerald-Darco, äg Eurohorse BVBA- Axel Verlooy ). Stoet visade upp samma kraftfulla hoppning som sin far och tempot såg högre ut än det var 34,83.

180223 Empress Eh Z Harrie Smolders Rt A74q0028
Empress Eh Z med Harrie Smolders Foto: Roland Thunholm

Godkände hingsten Diero Lux N (Old f -11 e Diarado- Cortez I, äg Diero Lux AB) ser ut att ha blommat upp ordentligt till glädje för alla uppfödare med avkommor. Rider gör hingstens tidigare delägare Carl-Walter Fox, noll fel och snabbare tid med 31,70.

180223 Diero Lux N Carl-walter Fox Rt A74q0034
Diero Lux N med Carl-Walter Fox Foto: Roland Thunholm

Stoet Ca Coze (SWB f -11 e Cosmeo-Maraton, uppf Lena och Veine Andersson, HB Stall A:son) är halvsyster till ryttaren Matilda Petterssons fina Hearta Beata från samma uppfödare. Matilda red felfritt och snabbt men inte tillräckligt för ledning, hon sparar säkert på krutet.

180223 Ca Coze Matilda Pettersson Rt A74q0046
Ca Coze med Matilda Pettersson Foto: Roland Thunholm

BWB-valacken Lacroix (f -11 e Marius Claudius-Ogano Sitte) reds okomplicerat och enkelt till en felfri runda av Linnea Ericsson-Carey, snabbare med 31,11.

180223 Lacroix Linnea Ericsson-carey Rt A74q0058
Lacroix och Linnea Ericsson-Carey Foto: Roland Thunholm

Det varade dock inte länge för Emanuele Gaudiano slog till med felfritt.

180223 Lucifer Van De Maltahoeve Emanuele Gaudiano Rt A74q0073
Lucifer Van De Maltahoeve med Emanuele Gaudiano Foto: Roland Thunholm

Som tur är har Sverige Niklas Arvidsson som är en speedfantom i alla lägen. Confidence CC (SWB f -11 e Casall la Silla-Nekton, äg D. Carlberg & Son Intressenter) svarade upp på utmaningen på ett härligt sätt, 29,22 sekunder.

180223 Confidence Cc Niklas Arvidsson Rt A74q0084
Confidence Cc och Niklas Arvidsson Foto: Roland Thunholm

Snabbe Cohinoor de Vil (SWB f -11 e Bravour  äg Måsel AB) riden av Robin Ingvarsson gjorde allt för att slå Gaudiano och Arvidsson men saknade några hundradelar.

Men Jur Vrieling är inte den som ger tappt. Med store valacken Fiumicino van de Kalevallei  (SBS f -11 e Plot Blue-Nabab de Reve, äg J. Stevens & G. de Sloover) visade han att det går att vara vändbar, snabb och atletisk även om man är både stor, lång och hög. Vrieling putsade tiden med en halv sekund och tog hem uppvärmningsklassen på 28,70 sekunder

– Jag red Fiumicianos mamma, hon var en fantastisk sporthäst och hennes son har samma egenskaper, det här blir bra, sa Jur Vrieling i segerintervjun.

Resultat

Banskiss

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden