Sverige
30 april 2021 06:00

Utveckling i fokus när Wången och SIF samarbetar

UtbildningEtt samarbetsavtal mellan riksanläggningen Wången och Svenska Islandshästförbundet, SIF, ska bland annat öka tillgången på ridlärare och tränare. "Riksanläggningarnas samlade kunskaper och resurser är viktiga för islandshästportens utveckling," säger Anna Ryberg, ordförande i SIF.

Utveckling i fokus när Wången och SIF samarbetar
Anna Ryberg, SIF, Kristall fra Audholtshjaleigu och Håkan Karlsson, Wången. Foto: Emma Roos

Wången och Svenska Islandshästförbundet har för första gången skrivit ett samarbetsavtal efter att ha samarbetat länge.

– Vi har diskuterat gemensamma målsättningar och konkretiserat våra åtaganden och satt dem på pränt, säger Anna Ryberg, ordförande i Svenska Islandshästförbundet, i ett pressmeddelande.

Intresset för islandshästen och islandshästsport är stort både i Sverige och internationellt och syftet med avtalet är att utöka och intensifiera samarbetet för att stärka och utveckla islandshästsporten i Sverige.

Gynna utvecklingen

– På Wången ser vi att det är viktigt att arbeta med frågor som gynnar islandshästsportens utveckling i Sverige. Det kan till exempel gälla frågor som ligger oss varmt om hjärtat, som utbildning, forskning och hästvälfärd, säger Håkan Karlsson, vd på Wången, i pressmeddelandet.

Parterna ska tillsammans arbeta för att öka antalet ridlärare och tränare som är utbildade enligt SIF:s utbildningsplan samt följa övrigt utbildningsbehov inom sporten. Att arbeta med forskning och utveckling som är relevant för islandshästsportens utveckling är också ett gemensamt intresseområde.

Viktig resurs

– Riksanläggningarnas samlade kunskaper och resurser är viktiga för islandshästportens utveckling. De bidrar redan med kunskap baserad på forskning och beprövad erfarenhet och här kan vi samverka än mer i framtiden, säger Anna Ryberg.

Svenska Islandshästförbundet, SIF, består av 65 lokala islandshästföreningar i Sverige. SIF arbetar för ökad kännedom och kunskap om islandshästen och dess egenskaper, samt arbetar för att främja den sportsliga verksamheten i Sverige.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden