Sverige
26 januari 2021 06:20

Andreas Helgstrand till Hästföretagarforum

Spännande Medan Gothenburg Horse Show kämpar med förtöjningarna växlar Hästföretagarforum upp med ett stjärnspäckat seminarieprogram i digitalt format. Bland annat får tittarna ta del av Andreas Helgstrands smått osannolika företagarresa.

Andreas Helgstrand till Hästföretagarforum
Ett späckat program väntar på Hästföretagarforum 2021. Foto: Susanne Högdahl

Webb-tv, ny huvudsponsor och stjärnspäckade föreläsare är vad Hästföretagarforum planerar att bjuda på när den populära seminariedagen arrangeras den 1 april. Tack vare det digitala formatet kan tittarna bland annat ta del av företagarresan som gjort Andreas Helgstrand till en av hästvärldens främsta entreprenörer.

Med en färsk OS-medalj runt halsen sa han 2008 upp sig från Blue Horse för att med talang och envishet skapa en egen verksamhet med visionen att bli störst i världen. Idag närmar han sig miljarder i omsättning och imperiet växer för varje dag som går. Under Hästföretagarforum delar han med sig av hur han tänker och ger även en rad goda råd.

Dessutom får vi receptet på långsiktig lönsamhet enligt islandshästentreprenören Denni Hauksson, vi får lära oss hur en idé slutligen landar på marknaden samt hur pandemin har påverkat hästföretagandet. Bland mycket annat, berättar Marie Lundmark, projektledare för Hästföretagarforum, i ett pressmeddelande.

Från och med 2021 är Agria Djurförsäkring långsiktig huvudsponsor till Hästföretagarforum, vilket har varit avgörande för finansieringen av webb-tv-sändningen som sker för första gången.
– Vi vill gärna bidra till att öka spridning av goda idéer, ökad kunskap och kreativa möten som stärker den svenska hästnäringen. Här spelar forumet en viktig roll med sina årliga seminarier, säger Mikael Theorén, affärsområdeschef häst och lantbruk hos Agria Djurförsäkring, i samma pressmeddelande.

Förhoppningen är att kunna genomföra Hästföretagarforum med publik på Gothia Towers och med ännu fler deltagare via webb-tv och chatt. Skulle restriktionerna inte tillåta detta blir det enbart tv-producerade föreläsningar från Göteborg med Karin Moberg-Granström som moderator, berättar projektledaren Marie Lundmark.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden