Dressyr
8 februari 2022 06:25

Weihegold avslutar med ännu en världscupfinal

Tackar för sigUnder hösten tog Isabell Werth beslutet att en av hennes topphästar, Weihegold OLD, snart skulle pensioneras. Det 17-åriga stoet kommer att göra sitt livs sista start under världscupfinalen i Leipzig i april - en tävling som ekipaget vunnit tre gånger - och sedan avtackas.

Weihegold avslutar med ännu en världscupfinal
Tysklands Isabel Werth och Weihegold i lagtävlingen på EM 2021, där det blev guld för Tyskland. Foto: FEI/Liz Gregg

Tanken var att Weihegold OLD (sto f -05, e Don Schufro-Sandro Hit, uppf Inge Bastian, äg Christine Arns-Krogman) skulle tackat för sig redan vid världscuptävlingarna i Frankfurt i december förra året, men eftersom tävlingarna ställdes in så ändrades planen.

Isabell Werth och Weihegold vann dessutom ett världscupkval under hösten, i franska Lyon, vilket gjorde att dörren till ännu en världscupfinal öppnades. Eurodressage skriver att Werth nu planerar att starta stoet, som hon vunnit världscupfinalen med hela tre gånger, i finalen i Leipzig i april. Hon behöver troligtvis göra ännu ett världscupkval för att vara helt klar för finalen, men efter att tävlingssäsongen haltat rejält även 2021/2022 på grund av coronapandemin, är det ännu oklart exakt hur reglerna för att ta sig till final ser ut i år.

Isabell Werth har tävlat stoet sedan 2016, och ridit hem en lång rad segrar samt OS- och EM-medaljer. De är regerande mästare i världscupfinalen, som de vann 2017, 2018 och 2019.
Nu väntar en ny karriär på Weihegold, när hon går in i avelsboxen för att få egna föl. Stoet har sedan tidigare flera embryoavkommor, bland annat godkände hingsten Total Hope (f- 12, e Totilas).

Världscupfinalen i dressyr rids i tyska Leipzig 7-9 april.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden