Hoppning
15 juli 2023 08:57

YREM-guld till Irland – Sverige slutade åtta

MästerskapSvenska laget nosade på medalj inför lagfinalen på YREM i Italien på fredagen, men slutade längre ner i prislistan när tävlingen var över.

YREM-guld till Irland – Sverige slutade åtta
Niamh McEvoy, Rhys Williams, Seamus Hughes Kennedy, Max Wachman och Ciaran Nailon i det segrande irländska laget. Foto: FEI/FEI/Marta Fusetti

Det blev till slut en åttonde plats för det svenska YR-laget i italienska Gorla Minore.

Det svenska laget bestod av Beata Hermelin/Obsession Night, Joel Torstensson/Joker Ek, Kajsa Björe/Lincourt Luidam, Mathilda Bohlin/Domino van de Zuuthove samt reserven Philip Svitzer/Alida Nike.

16 nationer gjorde upp i YREM:s lagtävling där Irland tog hand om lagguldet, Belgien tog silver och Storbritannien brons.

Juniorerna har sin lagfinal i dag, lördag, med det svenska laget bland de tio finallagen. Childrenryttarna har sin individuella final med svenska Valentina Jarl och Nikki Andersson i startfältet på lördagen medan juniorer och young rider har sina individuella finaler i morgon, söndag.

Startlistor och resultat
Resultat, EM i lag för YR

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden