Hästliv
22 mars 2017 09:45

Zilviedee gör skådisdebut i Bron

I går var det dags. Teamet bakom den populära tv-serien Bron filmade på Klagshamns Ryttarförening utanför Malmö och då gjorde lektionshästen Zilviedee debut som skådespelare.

Zilviedee gör skådisdebut i Bron
Om Zilviedee möter Saga Norén får tittarna se våren 2018.

Tdigare i år avslöjades det att dramaserien Bron med huvudpersonen Saga Norén tar steget in i hästvärlden. I går var det dags på Klagshamns Ryttarförening söder om Malmö där scener till den fjärde säsongen spelades in. Succén Bron har sålts till mer än 150 länder och därmed lär lektionshästen Zilviedee synas på flera håll runt om i världen framöver.

Hej Maria Gudmundsson, verksamhetschef på Klagshamns RF. Hur kom det sig att just Ziliviedee fick uppdraget vid gårdagens inspelningar?
– Filmteamet hade vissa kriterier och de hade egentligen valt ut en annan häst som de hade sett här, men vi på klubben trodde inte att den skulle fixa det riktigt. Vi valde istället ut Zilviedee, en 12-årig lektionshäst, och det visade sig vara rätt val. Hon var jätteduktig och cool i allt det hektiska med alla kameror, mikrofoner och fladdrande grejer. Vi köpte henne i Holland för 1,5 år sedan och vad vi vet så var det hennes första inspelning.

Vilken roll har hon? Är hon en del av mysteriet i den kommande säsongen och fick hon spela mot självaste Saga Norén?
– Jag får tyvärr inte lov att berätta någonting alls om handlingen eller vilka skådespelare som var på plats.

Får vi se några andra från klubben?
– Några andra hästar och personer härifrån är med som statister. Jag är inte med själv – jag överlåter det på andra, haha…

Vad var din uppgift under inspelningarna?
– De hade hästkunnigt folk på plats, men jag höll ett extra öga på att hästen inte sattes i några för knepiga situationer och så att allt gick bra.

Bron spelas ju in i Öresundsområdet. Har klubben varit med i tidigare säsonger?
– De har filmat kring vår gamla anläggning tidigare. Då var det inte hästar med, men de tyckte väl att det var en häftig miljö vid vår gamla anläggning. Där fanns en hel del grafittimålningar exempelvis.

Säsong tre av Bron sändes hösten 2015 och hade runt 1,2 miljoner tittare varje vecka. Den fjärde säsongen som spelas in just nu kommer att visas våren 2018 och det är den sista säsongen av serien.


Zilviedee passades upp under dagen som en äkta stjärna. Foto: Maria Gudmundsson

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden