Avel
12 mars 2014 21:19

Elva hingstar till Fas II

Det pågående bruksprovet går nu över i en mer publik del när Fas II börjar på fredag. Elva hingstar fick direktbiljett till finalen. Sju hingstars ägare ska på kvartssamtal under torsdagen.

Elva hingstar till Fas II
Riverton är enda 4-åriga hopphingst direkt vidare till Fas II. Kim C Lundin kim@witnet.se

I fyraårsfältet fick tre gångartshingstar och bara en hopphingst direkt klartecken. Efter att ha hört omdömena under dagen är det väntat att Van Vivaldi, Zürich och Raymore gick vidare till Fas II. Enda hopphingst direkt vidare är Riverton men Contador och Red Hot Chilli är kallade till kvartssamtal.

Blan 5-åringarna fanns bara en gångartshingst. Frans Andreo II har varit i bruksprovssammanhang förut, nu blev det Fas II efter fin visning av Yvonne Österholm idag. Hopphingstarna Cortino och Mr Pleasure D’Ive Z har båda sett mycket övertygande ut i hoppningen. Det har Elliott också, dock med tungan ute nästan hela tiden, det bedöms inte lika hårt hos en hopphäst.

Tre prestationshingstar är direkt vidare, men Millegarnes mäktiga Douglas-son Dakar är kallad till kvartssamtal trots övertygande hoppning och gott omdöme.

På fredag är det testryttare som gäller för hingstarna som är vidare till Fas II. Samtliga anmälda hingstar har rätt att fortsätta om deras ägare vill men utan rekommendation är det ett dyrt nöje. De 3-åriga hngstarna går samtliga vidare till fredagens övningar under egen ryttare.

Under torsdagen veterinärbesiktigas och exteriörbedöms de direktkvalificerade hingstarna.

Resultat 4-åringar

Resultat 5-åringar

Resultat prestationshingstar

Resultatsida och tidsprogram

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden