Sverige
4 mars 2017 10:14

Stulna hästlastbilar blev slutet på bedrägeriturné

Sextio personer hann luras på pengar och varor för över tre miljoner kronor. När mannen i december började stjäla hästlastbilar blev det slutet på hans långa bedrägeriturné.

Stulna hästlastbilar blev slutet på bedrägeriturné
De stulna hästlastbilarna som blev slutet på 33-åringens bedrägeriturné.

Ridsport skrev i december om lastbilsbedragaren som härjade i södra Sverige. En 33-årig man riktade in sig på små familjeföretag, där han under falsk identitet hyrde tyngre fordon som han sedan försvann med. Hästföretagarna Stina Jansson i Eslöv och Nils-Gösta Fransson i Sjöbo var några av de drabbade. Deras efterlysningar och varningar på sociala medier delades flitigt och tack vare dessa fick man in mycket information och tips om bedragaren.

Hästlastbilarna återfanns efter en knapp vecka i Slovakien, och i januari greps 33-åringen vilket Ridsport berättade om här.

Nu visar det sig att de stulna hästlastbilarna blev stölderna som fick seriebedragaren på fall. Sydsvenskan har gjort en djupgranskning av 33-åringen där han i stor utsträckning hunnit med lägenhetsbluffar och Blocket-bedrägerier. Totalt är det ett 60-tal personer som är drabbade av 33-åringens bedrägerier, och han uppges ha lurat till sig pengar och varor för över tre miljoner kronor.

Stina Jansson och Nils-Gösta Fransson fick tillbaka sina hästlastbilar, men för de flesta som 33-åringen lurat är chanserna att få tillbaka något små. En man som lämnat ut sin husbil får fortsätta betala av på sitt lån på husbilen, 3 300 kronor i månaden i tio år, trots att han inte fått den tillbaka. Eftersom han självmant lämnat ut nyckeln till 33-åringen räknas det inte som stöld.
”Jag känner mig verkligen besviken och ledsen över det här. Det är ingen rolig situation”, säger den lurade mannen till Sydsvenskan.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden