Dressyr
1 april 2017 16:10

Isabella och nyförvärvet knep första Lövstakvalet

Isabella Tovek på Happiness 26 vann storstilat årets första kval i Lövsta Future Challenge för unga ryttare på Strömsholm på lördagen. Konkurrensen bland de 18 startade var knivskarp.

Isabella och nyförvärvet knep första Lövstakvalet
Isabella Tovek och Happiness 26 tog hem första Lövstakvalet.

Happiness 26 (Hann, sto f-05 e Hochadel-Walt Disney, uppf Heike Oetjen) reds tidigare av Michelle Hagman och att stoet och Isabella, som gör sitt första U25-år, alls skulle starta på Strömsholm var oklart in i det sista.
– Jag har bara ridit henne i tre veckor och bestämde mig för att starta så sent som i onsdags. Hon är fantastiskt fin och det har känts bra både hemma och på träning. Känslan i dag var väldigt bra även om hon stundtals blev lite spänd eftersom vi inte riktigt hittat varandra helt ännu, säger en mycket glad Isabella till Ridsport.

Kvalklassen är en FEI Intermèdiaire II. Isabella och Happiness gick ut sist i startfältet och med slutresultatet 70,702 procent gick de om Mathilde Hanell på Deela Mae som ridit ihop 70,395 procent och därmed slutade på en andraplats. Trea placerade sig Emma Jönsson på Tango på 69,430 procent medan sista placeringen kneps av Alva Lander på Herbie Hancock Graftbjerg på 69,211 procent.

Peter Härnstam, projektledare för LFC Dressage strålade som en sol på läktaren.
– Standarden på årets ekipage slår alla rekord, vilket är otroligt roligt. Det var det tuffaste startfältet någonsin bland de unga ryttarna och det bådar gott inför framtiden, säger han.

Resultat  

Text och foto: Lina Nydahl

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden