Hoppning
5 juli 2021 04:38
Ridsportplus

15-åriga Ebba Danielsson slog seniorerna på Mantorp

TalangNågon som kan känna sig nöjd efter helgens meeting på Mantorp är 15-åriga Ebba Danielsson. Hon vann båda ”vuxenklasserna” i 1,40. Även Therese Nyman har anledning att fira efter vinst i 1,45-klassen.

15-åriga Ebba Danielsson slog seniorerna på Mantorp
Det blev seger för Ebba Danielsson och Validento på tävlingarna som arrangerades av Mjölby Ridklubb. Foto: Pernilla Hägg

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Ebba Danielsson vann två 1,40-klasser på Mantorp hästsportarena, med Chopard 19 (f. -07, e. Colandro – Hold Up Premier) och Validento (f. -10). I en av klasserna slog hon en av Sveriges största, nämligen Malin Baryard Johnsson (som i denna klass red bland annat H&M Chacco Dia).
– Det känns jättekul, mina hästar har gått jättebra, säger Ebba Danielsson.

Du är 15 år och tävlar mot vuxna – hur kan det komma sig?
– Jag vet inte, jag började rida när jag kunde gå och sedan har jag tränat varje dag. Det är så klart att man tycker att det är värt det när man får framgång.

Vad är planerna framöver?
– Först Falsterbo och sedan EM. Jag har inga jättestora förhoppningar men vill ändå åka dit och göra så bra jag kan, säger Ebba Danielsson.

Är de vuxna ryttarna snälla mot dig?
– Absolut, alla är väldigt trevliga.

Therese Nyman segrade i 1,45-klassen med Lovely Lady SB (f. -09, e. Looping – Rastell). Tvåa i den klassen, helgens högsta under meetinget, var Viktor Melin och Atina, på tredje plats Renee Dahlqvist och Desire.

Länk till hela resultatlistan från tävlingarna på Mantorp hittar du här.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden