Hoppning
18 oktober 2019 20:53

Stark start av Ebba Danielsson i Danmark

InternationelltEbba Danielsson visar storform under det pågående meetinget med bland annat FEI Jumping Ponies Trophy i danska Herning.

Stark start av Ebba Danielsson i Danmark
Ebba Danielsson och Eunomia vann en internationell klass i Herning på torsdagen och ryttaren håller sig också framme på ponny. Foto: Privat

På fredagen red Ebba Danielsson Dynamite Spartacus till en andra plats i uppvärmningsklassen inför Jumping Ponies Trophy på stortävlingarna i danska Herning.

Klassen hade 26 startande. Det svenska ekipaget stod för en av 15 dubbelnollor och var en dryg halvsekund långsammare än vinnaren Ryan Sweetnam, Irland.

Ebba Danielsson visade också klassen när hon vann en enstjärnig 1,30-hoppning för häst tillsammans med Eunomia på torsdagen. I startfältet fanns flera välmeriterade som till exempel svenska Irma Karlsson och Rolf-Göran Bengtsson. Klassen hade hela 110 startande och var en tidshoppning som Ebba Danielsson vann med en sekund tillgodo.

Denna omgång av FEI Jumping Ponies Trophy avgörs på söndag då det också rids världscup i dressyr i Herning.

Efter helgens tävlingar i Herning återstår två omgångar av serien, som också brukar kallas ponnyernas världscup. Finalen rids sedan i belgiska Mechelen under tävlingarna mellan jul och nyår.

Start- och resultatlistor

Mer information om Pony Jumping Trophy på FEI:s webbplats.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden