Hoppning
16 juli 2019 11:35

FEI utreder hoppryttares start med trött häst

InternationelltEna dagen gick hästen tuffa rundor och vann den femstjärniga GP-hoppningen i Calgary. Dagen efter startades den i det tuffa derbyt trots att det var uppenbart för alla som såg att hästen var uttröttad. Nu ska Internationella Ridsportförbundet titta närmare på fallet.

FEI utreder hoppryttares start med trött häst
Bilden är tagen i ett annat sammanhang. ArkivFoto: Roland Thunholm

Det handlar om den Andy Kocher, USA, och 10-åringen Carollo som nyligen vann en prestigefylld femstjärnig Grand Prix över 1,60-hinder i Calgary, Kanada.

Dagen efter startade Andy Kocher Carollo i den krävande derbyklassen på samma tävling. Det syntes tydligt att hästen var trött och hade svårt att klara uppgifterna den ställes inför. Ekipaget slutade på 28 fel.

Nu rapporterar World of Showjumping att Internationella Ridsportförbundet, FEI, ska titta närmare på fallet.

FEI har i ett uttalande till World och Shomping skrivit att händelsen utreds och att de inväntar de officiella rapporterna. Representanter för tävlingen samt ryttarens nationella förbund har också kontaktats av FEI när det gäller ärendet.

Andy Kocher har bett om ursäkt till både hästens nuvarande och tidigare ägare på sociala medier då det har kommit reaktioner på derbyrundan. ”Det var fel beslut att starta derbyt,” skriver han.

Ryttaren skriver också att hästen har kontrollerats av veterinär, mår bra och ska få en tids vila.

Se film på derbyundan här. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden