Sverige
6 augusti 2019 08:36

16-åring dömd för misshandel efter bråk om hästskötsel

BrottEn gymnasieelev i Kalmar tyckte inte att hennes skolkamrat skötte om sin häst ordentligt. Det ledde till en misshandel och nu döms eleven till ungdomsvård, ungdomstjänst och skadestånd.

16-åring dömd för misshandel efter bråk om hästskötsel
Kalmar tingsrätt har sagt sitt i fallet med misshandel på en gymnasieskola. Foto: iStock

Det var i oktober förra hösten som ett bråk uppstod mellan de båda skolkamraterna på en gymnasieskola i Kalmarområdet.

En numera 16-årig elev på skolan tyckte inte att hennes skolkamrat skötte om sin häst ordentligt. Detta ledde till ett bråk på skolans område som slutade med att 16-åringen slog sin kamrat med flera slag i ansiktet.

Nu har Kalmar tingsrätt sagt sitt om fallet och slagit fast att 16-åringen slog sin kamrat upprepade gånger i ansiktet. Bråket avbröts av en annan elev på skolan.

Kalmar tingsrätt rubricerar brottet som misshandel av normalgraden. Då den dömda endast var 15 år när brottet begicks och tidigare är ostraffad blir påföljden ungdomsvård och 25 timmars ungdomstjänst. 16-åringen ska även betala skadestånd på 5 000 kronor till offret. Det här berättar Barometern.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden